DWQA Questionscerere completatoare art 204 (1) NCPC
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

La o cerere de contestatie la executare si refacerea actului administrativ fiscal gresit intocmit de primarie cu privire la o cladire am mai depus cu 4 zile inainte de primul termen conf 204 NCPC o cerere completatoare de obligare a intimatei la respectarea unor obligatii cu privire la acea cladire respectiv asigurarea utilitatilor, in speta curent electric, ca o cerinta minimala potrivit legii locuintei, legii energiei si regulamentului general de urbanism.
La primul termen instanta, in lipsa celeilalte parti legal citate, a facut adresa intimatei pentru a raspunde la cererea completatoare insa cred eu sa raspunda daca isi da acordul pentru a fi judecata si cea de a doua cerere si nu pentru a face intampinare la a doua cerere.

Fiind primul termen de judecata nu trebuia admisa cererea mea completatoare fara a fi obligatoriu acordul celelaltei parti ? Instanta va respinge cererea mea ca tardiva daca intimata nu-si da acordul? sau va invoca decaderea din dreptul de a face modificari la cerere ?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Avand in vedere ca cererea dvs. a fost depusa inainte de primul termen de judecata, atunci nu este nevoie de acordul paratului. Instanta nu va respinge cererea dvs. ca tardiva, ci va astepta raspunsul paratului in acest sens. Daca acesta se va opune, dvs. trebuie sa indicati aplicabilitatea art. 204.

Cu stima,
Echipa CJO.ro