DWQA QuestionsCedarea avantajelor unei firme catre persoane fizice
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Firma mea

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,
Firma mea „A” are un contract cu o alta firma „B” conform caruia trebuie sa-i vand niste bunuri. Este un contract clasic de vanzare cumparare. Aici totul este Ok.
Firma mea „A” are un alt contract si cu sistemul de fidelizare „X” conform caruia fiecare cumparatura a firmei „B” trebuie raportata la acest sistem de fidelizare. Aici totul este Ok.
Aceste bunuri care fac parte dintr-un program de fidelizare in urma caruia firma beneficiara „B” obtine un avantaj financiar si anume un discount de 5%.
Astfel, dupa fiecare tranzactie firma „A” trimite o informare la sistemul de fidelizare iar firma „B” primeaste un discount de 5%. Aici totul este Ok.
Problema este urmatoarea:
Administratorul firmei „B” doreste ca acest discount de 5% de care ar trebui sa beneficieze firma „B” sa fie directionat catre mai multe persoane fizice de catre firma „A”
Din punctul meu de vedere este dreptul lui sa hotarasca acest lucru pentru ca sunt banii lui.
Pe mine ma intereseaza cum pot sa protejez firma „A” impotriva unor potentiale probleme juridice daca administratorul firmei „B” NU „isi mai aduce aminte” ca el a hotarat sa transferam acest discount asupra unor persoane fizice in detrimentul firmei „B” la care este administrator si ma reclama in instanta ……..
Ma intereseaza ce tip de document juridic legal ar trebui sa intocmesca firma „B” prin care comunice firmei „A” decizia ca acest discount sa fie directionat catre urmatoarele persoana fizice cu nume complet, si numarul de membru in sistemul de fidelizare. Documentul va fi cu numar de inregistrare, stampilat si semnat de administrator si va fi trimis de pe faxul firmei „B” catre faxul firmei „A” pentru a exista si dovada comunicarii acestei decizii.
Multumesc anticipat pentru ajutor.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In principiu, poate fi vorba si de o cerere a administratorului firmei B, insa trebuie verificat daca programul de fidelizare va permite transferul de care faceti mentiune. Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!