DWQA QuestionsCE TREBUIE SA FAC IN ACEST CAZ???
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

MA ADRESEZ DUMNEVOASTRA PENTRU O INTREBARE.
EU SUNT BENEFICIAR INTR-UN CENTRUL DE PLASAMENT SI ACTUALMENTE SUNT STUDENT BENEFICIAN AN CONTINUARE DE MASURA DE PROTECTIE. NOI COPII INSTITUTIONALIZATI NU BENEFICIAM DE ALOCATIA DE STAT CARE ESTE ACORDATA COPIILOR DE LA VARSTA DE 2 ANI PANA LA 18 ANI. DORESC SA STIU DCA NU CUMVA STATUL A GRESIT PRIN NE ACORDAREA ACESTEI SUME DE BAI CARE IN PREZENT ESTE DE 40 DE LEI. NU SA ACRDAT PE MOTIVUL CA SUNTEM BENEFICIARI AL ACESTUI SISTEM. PROBLEMA ESTE CA IN PREZENT ESTE POSIBIL SI PRIMESC ACEASTA ALOCATIE DE STAT DE 40 DE LEI. EU ACUM AM VARSTA DE 23 DE ANI SI DORESC SA STIU CE ESTE DE FACUT SI DACA STATUL NU MI-A INCLCAT UN DREPT SAU MAI MULTE DREPTURI PREVAZUTE SI SUSTINUTE DE CONSTITUTI? DREPTUL LA SANSE EGALE SI LA UNTRATAMENT NE DISCRIMINATORIU.CONSIDER CA STATUL NE-A PREJUDICIAT IN ACEST CAZ.NU NUMAI PE MINE SI O GRAMADA DE COLEGI DE-AI MEI. CUI MA ADRESEZ SAU CE TREBUIE SA FAC IN CAZUL ACESTA PENTRU A DA STATUL IN JUDECATA SI SA RECUPEREZ ACEST DREPT CARE DUPA PAREREA MEA A INCLCAT MAI MULTE DREPTURI PREVAZUTE DE CONSTITUTIE CAY SI DE TRATATELE INTERNATIONALE VIZAND DREPTURILE OMULUI. ASTEPT RASPUNS LA INTREBAREA MEA SAU POATE UN REPREZENT LEGAL CARE SA MA REPREZINTE SI SA CASIG ACEST DREPT ATAT PENTRU MINE CAT SI PENTRU CEI LALTI COLEGI.DACA SUNTETI DORITORI PENTRU MAI MULTE INFORMATI: 0735120272 .

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din pacate pentru recuperarea unor sume de bani nu mai puteti face nimic intrucat termenul de prescriptie este de ani de la dat ala care trebuia sa primiti fiecare alocatie in parte. Desigur, problema trebuie studiata pentru a stabili daca sunt instituite legi speciale care sa excepteze de la Legea 61/1993 privind alocatia de stat.

Insa, pentru a clarifica situatia incalcarii unor drepturi si libertati, atunci puteti incepe prin a formula o adresa catre Avocatul Poporului, acesta fiind conform Constitutiei aparatorul drepturilor si libertatilor persoanelor fizice (art. 58).