DWQA QuestionsCe solutie exista?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
Am o relatie de concubinaj de 4 ani si in urma cu 3 ani am inceput constructia unei case. De un an jumate locuim in aceasta casa fara sa fi definitivat actele la ea, deoarece la parter locuim eu si concubinul meu, iar la etaj fratele concubinului cu sotia. Trebuie facuta aprtamentarea casei si actele de proprietate. Problema mea e legata de faptul ca ,legal, eu nu am niciun drept nefiind casatoriti. Concubinul meu este de acord sa gasim o solutie in sensul recunoasterii legale a contributiei mele la construirea casei, in sensul ca ar face demersurile necesare sa reiasa ca detin o cota de 1/2 din partea noastra de casa, insa nu stim cum sa procedam?
Daca ne-am casatori in momentul de fata as fi trecuta in actul de proprietate sau trebuie sa-mi vanda/doneze aceasta cota parte (varianta foarte costisitoare din ce am aflat- 6 300 lei pt donatie)?
Multumesc mult!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

O varianta ar fi ca odata cu intreprinderea actelor asupra casei sa fiti mentionata cu cota Dvs. de 1/2. In ce priveste casatoria, va trebui sa se dovedeasca ulterior ca banii apartineau Dvs., in timpul casatoriei existand doar o prezumtie de bun comun.