DWQA QuestionsCE SE INTAMPLA IN CAZUL UNUI FURT???
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara,

As dori o parere in legatura cu o situatie din viata unui cunoscut. A fost filmat la un magazin desfacand o cutie cu scule si luand un produs.Mentionez ca acel produs nu se putea vinde separat de setul in care se afla iar valoarea produsului luat era de 0,30 lei. La iesirea din magazin a fost oprit de catre gardieni si perchezitionat. au fost chematii jandarmi si i s-a intocmit un proces verbal pentru distrugerea cutiei respective, proces verbal care s-a finalizat cu o amenda. insa a fost pus sa dea si o declaratie despre ceea ce s-a intamplat. directorul magazinului a dat declaratie ca nu va face plangere impotriva faptuitorului. intrebarea mea este: in aceste circumstante se poate ajunge la inchisoare??? sau ce se intampla daca nu s-a facut plangerea penala?
in speranta unui raspuns rapid va multumesc anticipat.
stima….

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Daca cei din conducerea magazinului v-au asigurat ca nu vor depune plangere, si in conditiile in care ei insisi v-au aplicat o amenda ( conform regulamentului lor , presupun) , opinia mea este ca isi vor respecat cuvantul.Insa, chiar si in ipoteza in care vor face plangere, nu veti ajunge in niciun caz la inchisoare ci, cel mult, veti primi o sanctiune cu caracter administrativ, tinand cont de pericolul social redus al faptei cmise.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Apreciez ca persoana in cauza nu are de ce sa-si faca probleme, atat timp cat nu se va formula o plangere penala si atat timp cat „prejudiciul” a fost practic acoperit. Inchisoarea este o pedeapsa grea si nu se acorda in orice situatii. Din fericire, in cazul cunoscutului dvs., nu poate fi vorba de pedeapsa cu inchisoarea. Mai mult, nu cred ca se poate pune in discutie o pedeapsa in sine atat timp cat nu exista o sesizare a organelor competente.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!