DWQA Questionsce se intampla daca cineva a facut plangere imoptriva mea ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

eu am lucrat la un magazin scump.dupa ceva timp am plecat pt ca aveam si scoala si nu ma puteam tine.dupa ce am plecat patroana a depus plangere ca ii lipsesc haine din magazin.acum cateva zile a venit politia la mine acasa si a vorbit cu parintii si mi au adus o citatie in care scria ca trebuie sa ma judec cu acea persoana adica patroana si ca daca nu ma prezit la sectie ma v or cauta ei.spuneti mi v a rog ce se intampla daca nu ma duc?cat de grav e ce se intampla?am dosar penal?ea ma acuza ca i am luat haine din magazin.ce pot face in acest caz?ajutati ma.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia in care sunteti nevinovata atunci va recomand sa mergeti la Politie si sa dati declaratie in conformitate cu adevarul. Orice infractiune este grava. Spre exemplu, in cazul in care se face vorbire de furt, in Codul penal se prevede:

„Art. 208. – Furtul
Luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamântul acestuia, în scopul de a si-l însusi pe nedrept, se pedepseste cu închisoare de la unu la 12 ani.
Se considera bunuri mobile si orice energie care are o valoare economica, precum si înscrisurile.
Fapta constituie furt chiar daca bunul apartine în întregime sau în parte faptuitorului, dar în momentul savârsirii acel bun se gasea în posesia sau detinerea legitima a altei persoane.
De asemenea, constituie furt luarea în conditiile alin. 1 a unui vehicul, cu scopul de a-l folosi pe nedrept.”

Deocamdata nu aveti dosar penal, intrucat totul este acum in faza de urmarire. Prin urmare, Politia va face cercetari si in functie de probe Procurorul va dispune acuzarea dvs. sau nevinovatia dvs.

Asa cum v-am precizat si anterior, in cazul in care nu aveti nimic de ascuns, atunci puteti merge la Politie si da declaratia. In cazul in care este ceva mai mult, atunci va recomand sa luati legatura cu un avocat specializat in drept penal.