DWQA Questionsce putem face pentru a putea obtine drepturile parintesti dupa decesul mamei
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In urma cu 2 ani de zile mama noastra a decedat in urma unei boli de cancer,in urma ei am ramas 2 fete dintre care una minora,euam 24 ani si m-am casatorit dar sora mea a ramas in casa parinteasca cu tatal nostru,care nu are alta ocupatie decat sa bea,iar ea trebuie sa suporte toate bataile sii injuriile pe care acesta i le aplica in ultima vreme,ba mai mult pe aceasta vreme a inceput sa o dea afara din casa si sa ii scoata din camera unde doarme si sursele de incalzire pe motiv ca sunt cumparate de el,iar ea doarme ori in frig ori pe la bunici,de mancare nu se mai pune problema sa ii asigure ceva.Intrebarea mea este:ce putem face in aceasta situatie si caror organa abilitate sa rezolve aceasta problema trebuie sa ne adresam pentru a pune capat acestei situatii?si cum ne putem obtine drepturile de pe urma mamei noastre?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Indicat este sa dezbateti mostenirea la notar, fiind o cale amiabila de a imparti mostenirea. Prin urmare, trebuie sa mergeti la un notar de pe raza ultimului domiciliu al mamei. In cazul in care nu ajungeti la un consens cu privire la mostenire, atunci va trebui sa mergeti pe calea instantei judecatoresti.

In ce priveste reactiile tatalui, puteti face o plangere penala impotriva acestui, iar mai mult, ati putea sesiza autoritatea tutelara. Insa, aceste actiuni ar putea afecta relatia dintre tata si fiica cea mica, in sensul in care tatal sa fie decazut din drepturile parintesti. Desigur ca exista posibilitatea ca dvs. sa o luati in grija pana la majorat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!