DWQA Questionsce proceduri ar fi de urmat ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

o succesiune neefectuata in nici un fel, …nici direct la notar si nici tacit prin folosirea de bunuri din masa succesorala a decedatului .
La succesiune sunt eu si un copil al decedatei.
Eu ca sot supravietuitor.
Decesul a fost in 2009 si in termenul de 6 luni de la deces, cum era atunci,..nu s-a intreprins nimic pentru a se dezbate succesiunea nici de catre mine si nici de copilul decedatului , desi nimic nu ne-a impiedicat sa o facem !
Totusi, in interiorul celor 6 luni de la deces, eu am dat o declaratie notariala prin care imi intaresc intentia de a nu renunta la partea ce-mi revine din masa succesorala a decedatei si ca folosesc bunurile comune cum ar fi casa si firma , lucru usor de dovedit dealtfel.
In schimb, copilul decedatei nu a intreprins absolut nimic.
Intrebarea mea este, acum de la aparitia noului cod civil, ce sanse reale mai sunt ca el sa-si mai capete partea ce ar fi trebuit sa-i revina de la mama lui decedata ?
Dar eu ce sanse mai am sa mostenesc tot ce am avut in comun cu decedata ??
cu stima,
PS

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Dvs. va trebui sa mergeti la notar si sa dezbateti succesiunea. Pentru cazul dvs. nu are importanta Noul Cod, intrucat vi se aplica vechiul cod civil. Sansele dvs. de a mosteni sunt foarte mari daca ati dat declaratie de acceptare.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!