DWQA Questionsce pedeapsa i se aplica inculpatului pentru lovire?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

in data de 26.02.2011 am fost la un majorat unde se afla si fostul meu prieten cu care mentionez ca am incheiat relatia in urma cu 8 luni de zile.L-am rugat pe un prieten sa ma duca acasa,dara afara fiind zapada,masina s-a impotmolit si a fost nevoit sa sune un prieten sa vina s il scoata din zapada.odata cu acesta,a venit si fostul meu prieten care,vazandu-ma pe scaunul din dreapta fata al masinii,a venit sa ma traga afara cu forta,si fiindca am opus rezistenta acesta m-a lovit,dandu-mi doua palme si aducand mai multe injurii grave la adresa mea.in urma altercatiei cu acesta am pierdut si un telefon.doresc sa stiu ce pedeapsa i se poate aplica avand in vedere ca eu sunt minora(am 17 ani).
va multumesc anticipat.

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

va multumesc.mentionez ca am depus plangerea si s-a facut numar de inregistrare pentru ca aceasta sa mearga mai departe in instanta.am avut martori care au dat declaratie in favoarea mea,adica exact cum s-a intamplat.ce este cel mai probabil,ca acesta sa primeasca detentie sau amenda?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Cel mai probabil amenda sau poate nici nu ajunge in instanta, ci il sanctioneaza administrativ daca considera ca fapta nu prezinta pericolul social al infractiuni.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Poate fi tras la raspundere pentru infractiunea de loviri sau alte violente prevazuta de art. 180 C.pen. insa pentru aceasta trebuie sa depuneti plangere in maxim doua luni de la data faptei. Aceasta fapta este pedepsita cu inchisoare de la o luna la trei luni sau cu amenda penala. In legatura cu injuriile, acestea nu reprezinta fapte prevazute de legea penala, insa se pot obtine despagubiri pe cale civila. Faptul ca sunteti minora poate fi avut in vedere la aplicarea pedepsei.