DWQA QuestionsCe drept are mama mea dupa 45 de ani de casatorie cu tata la partaj?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Mama mea este casatorita cu tata de 45 de ani.Acum tata vrea sa divorteze si sa faca partaj.Pe acte sunt trecuti amandoi (actele de la casa),nu au act de vanzare-cumparare.Locul pe care se afla casa este de la bunicul meu lasat lu’ tata.Intrebarea mea este daca mama are drept la casa si la pamant,cat are drept si care ar fi situatiile,daca exista in care mama mea nu ar avea drept la casa si pamant.Multumesc astept raspuns cat mai repede daca se poate si pe email meu d3lia_d3liutza@yahoo.com.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In cazul in care pamantul este doar in proprietatea tatalui, atunci aceste teren nu este bun comun. Ar putea fi bun comun daca bunicul a lasat terenul amandurora (in vederea casatoriei dintre ei) si nu expres tatalui. Mama dvs. are o cota de 50% din casa, fiind bun comun cumparat/construit in timpul casatoriei dintre cei doi. Modul de impartire difera in functie de aportul fiecaruia la constructia/cumpararea casei. Totusi, in situatia in care mama nu a lucrat niciodata, aceasta beneficiaza de cota intrucat a depus „munca in gospodarie”. Munca in gospodarie (faptul ca a stat acasa si a avut grija de casa, ca v-a crescut pe dvs. etc.) reprezinta un beneficiu al mamei casnice, motiv pentru care aceasta beneficiaza de o cota din bun.
Din pacate nu va pot trimite acest mesaj pe e-mail, motiv pentru care va rog fie sa va creati un cont, moment in care veti fi anuntata cand se va raspunde pe viitor la intrebarea dvs., fie sa reveniti pe acest sit de Consultanta Juridica – http://www.cjo.ro