DWQA Questionsce cale de atac mai ai dupa o hotarare definitiva?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

parte vatamata,am facut plangere penala pentru savarsirea infractiunilor de distrugere,lovire si furt calificat impotriva unui inculpat.Cu multe probe in dosar,parchetul a dat ordonanta de scoatere de sub urmarire penala.Am facut plangere la judecatorie impotriva ordonantei,s-a admis,s-a oprit cauza spre judecare doar pentru infractiunea de distrugere,si in final i s-a aplicat o amenda administrativa inculpatului,definitiva.Ce pot sa mai fac?Cui sa ma adresez?

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Dvs. puteti ataca la instanta superioada competenta in cauza. Daca nu exista o instanta superioara, atunci trebuie sa verificati daca pot fi formulate cai extraordinare de atac.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

pai cum sa mai atac la INSTANTA SUPERIOARA daca decizia este DEFINITIVA?Nu mai am nici o cale de atac.Intrebarea mea a fost cui mai ma pot adresa?La ce institutie din tara asta?deoarece s-au facut multe ilegalitati,probele din dosar arata clar savarsirea mai multor infractiuni de catre inculpat.Va multumesc pentru raspuns

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Asa cum v-am precizat si anterior, trebuie sa verificati daca pot fi formulate cai extraordinare de atac. Aceste cai extraordinare se formuleaza tot la instante. Pentru nereguli legate de atitudinea profesionala a celor care s-au ocupat de cazuri, va trebui sa va indreptati catre organele specializate, cum ar fi CSM – Consiliul Superior al Magistraturii – care se ocupa cu sanctionarea administrativa a magistratilor.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!