DWQA QuestionsCe acte trebuie facute dupa moartea parintilor pentru ca nici unul din frati sa nu piarda dreptul la mostenire?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua! Parintii mei au in proprietate un apartament 3 camere si locuiesc in el impreuna cu fratele si cumnata mea.Sunt batrani ,eu sunt plecat din tara si as dori sa stiu ce ar trebui sa fac dupa moartea unuia din parinti sau a amandorura pentru a nu-mi pierde dreptul meu de mostenitor sau mai bine spus pentru ca fratele meu sa nu poate vinde imobilul in lisa mea(sau fara a fi instiintat) tinand cont ca sunt plecat din tara.Mentionez ca nu exista nici un act de mostenire sau succesiune facut pana in prezent de catre parintii mei.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Dupa moartea unuia sau ambilor parinti, ar trebui sa acceptati succesiunea. Trebuie sa aveti in vedere ca succesiunea se accepta in termen de 6 luni de la moartea defunctului. In cazul in care nu acceptati succesiunea in acest termen, atunci nu veti mai putea accepta succesiunea. Dupa dezbaterea succesiunii, cel mai recomandat ar fi sa inscrieti dreptul asupra apartamentului. Desigur, ca in situatia in care nu va veti intelege asupra masei succesorale, va trebui sa dezbateti succesiunea in instanta.