DWQA Questionsce acte imi trebuie pentru a beneficia de concediu crestere copil pana la 2 ani
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Momentan, sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani, pana la data de 12 iulie 2012; in luna octombrie 2012, deci la aprox 3 luni dupa terminarea concediului,urmeaza sa nasc al doilea copil; cum pot beneficia de concediu?
angajatorul sigur nu o sa mai primeasca inapoi,mi-a spus deja, nici concediu prenatal nu o sa imi mai acorde cu sioguranta, abia mi-a acordat prima data cu scandal mare.. eu pe linga statutul de angajat, mai sunt si PFA, asa am putut benefia si prima data de concediu,deoarece contractul de munca era de doar 6 luni, am completat cu venitul ca PFA;
Intrebarea este,cum pot beneficia si pt al doilea copil de concediu de creste,in conditiile in care angajatorul sigur nu o sa ma mai primeasca la lucru si nici nu o safie de acord sa imi acorde concediu prenatal

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In principiu, la data expirarii primul concediu de crestere, trebuie sa faceti cerere de revenire din concediu si o instiintare catre angajator ca sunteti gravida in x luni. La data expirarii primul concediu va trebui sa solicitati o adeverinta de asigurat cu care mergeti la medicul de familie sa va dea concediu prenatal. Mergeti apoi la asistenta sociala, pentru a cere o adeverinta de venituri pe ultimele 6 luni si apoi la Casa de Asigurari de Santate.

Indicat ar fi totusi ca inainte sa discutati despre situatia dvs. atat cu ci de la Casa de Sanatate, cat si cu cei de la Primarie pentru a lua cea mai buna decizie.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!