DWQA QuestionsCazier polonez-roman
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua! Am savarsit o infractiune, si anume furt. Am furat cateva haine dintr-un magazin. In codul penal polonez, in cazul in care cuantumul furtului depaseste 250 de zl ( aproximativ 250 ron) aceasta este considerata fapta penala. Am fost la politie, si acestia mi-au sugerat amenda penala in valoare de 1000 de zl. Cu siguranta voi fi inregistrata in cazierul polonez, insa as vrea sa stiu daca toate aceste informatii vor fi trimise Romaniei, si in special daca aici mi se va deschide un cazier penal. Mai mult decat atat, as vrea sa stiu ce se intampla daca acea amenda penala nu va fi platita. Tin sa mentionez ca sunt studenta Erasmus in Polonia, si in mai putin de 1 luna voi pleca inapoi in Romania. Exista vreo posibilitate de reabilitare? Daca da, dupa ce perioada? Stiti cumva ce profesii cer cu siguranta cazierul?
Multumesc frumos, O zi buna!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din pacate exista posibilitatea transmiterii unor date catre Romania, insa nu va pot preciza cu siguranta daca acestea vor fi transferate si in cazierul din Romania (trebuind verificat daca exista un acord cu Polonia in acest sens).

Relativ la infractiune in sine si la reabilitare, va trebui sa discutati cu un avocat din Polonia intrucat legislatia nu coincide.

In ce priveste profesiile, in principiu profesiile din sectorul bugetar necesita cazierul judiciar.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!