DWQA QuestionsCazier Fiscal cu firma in INACTIVITATE
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In cazierul meu fiscal apare o firma creata in 2005 cu care nu am desfasurat nici o activitate comerciala in INACTIVITATE iar de la ONRC mi s-a spus ca daca in cazier apare vreo mentiune nu mai pot fi asociat si administrator intr-o firma noua , pe care doresc sa o infiintez , impreuna cu asociati .
Am citit Art 6 alin 2 din Legea 31/1990 si am vazut clar faptele care produc decaderea din drepturi a fondatorilor . Ce ma sfatuiti sa fac ?

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara!

In situatia dvs. ar trebui intreprinse demersuri legale pentru radierea din cazier a firmei respective avand in vedere ca nu ati desfasurat nicio activitate cu societatea in cauza.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

De la data infiintarii societatea comerciala are obligatia sa depuna declaratiile fiscale si bilanturile lunar sau trimestrial chiar daca nu desfasoara nicio activitate comerciala.
Directia generala a finantelor publice declara o societate ca fiind inactiva in momentul in care aceasta nu a depus doua luni consecutiv declaratiile fiscale.
Dumneavoastra trebuie sa mergeti la directia de finante din localitatea unde aveti sediul social, la serviciul caziere fiscale . Cereti un cazier fiscal si aflati astfel : motivul pentru care a fost declarata inactiva si data la care s-a declarat inactivitatea.
Faptele din cazierul fiscal se prescriu in termen de 5 ani . In aceasta perioada nu puteti fi asociat sau administrator intr-o alta societate.