DWQA QuestionsCate inscrieri in cartea funciara se pot face in caz de executare?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am avut trei credite la diferite banci, doua din ele nu au mai fost platite deloc de multa vreme dar al trilea a mai fost platit deoarece s-a facut poprire pe statul de plata al fostului sot., La momentul luarii creditului eram casatoriti si am luat creditl impreuna imprumutat si coplatitor,noi am divortat acum 2 ani, timp in care sotul meu a platit in ficare luna fiindu-i retinut pe statul de plata. El nu mai lucreaza acum fiind disponibilizat, se poate ssa se faca inscriere in cartea funciara si sa se scoata la vanzare apartamentul. Mentionez ca noi mai avem doua inscrieri in cartea funciara de la alte doua banci care nu au facut nimic deoarece avem ipotecat apartamentul. inscrierea in cartea funciara s-a facut acum cca 1 an si ceva. Va rog frumos un raspuns!!!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Inscrierea celei de a treia banca s-ar putea face doar daca s-ar fi garantat cu ipoteca creditul in sine (ca in cazul celorlalte banci). In cazul in care nu s-a constituit o ipoteca, atunci nu se poate inscrie in Cartea funciara (neexistand un numar maxim pentru inscriere in cartea funciara).

Insa, aceasta a treia banca poate sa inceapa executarea dvs. pe apartament, cu mentiunea ca mai intai isi vor recupera datoriile cele doua banci care au ipoteca inscrisa (avand ipoteca, au si prioritate la inscriere).

Va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!