DWQA QuestionsCAS neplatit
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care am stat 2 ani in care nu am fost angajat cu carte de munca? Daca as avea nevoie de spitalizare ar trebui sa platesc retroactiv pt 2 ani asigurarea de sanatate? Care este valoarea acesteia in cazul salariului minim pe economie? Daca trebuie facuta plata retroactiv, unde anume se face plata? Specific ca nu am fost angajat deloc, deci nu ma pot indrepta impotriva vreunui angajator. Va multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. Practic nu se intampla nimic daca nu ati avut niciun tip de venituri iar cei de la Casa de Sanatate cunosc acest aspect. Daca ati fi avut venituri, atunci erati asigurat obligatoriu.
2. Daca o sa incheiati un nou contract de asigurare sau continuati la plata celui din urma, in mod normal spitalizarea de care ati urma sa beneficiati ar trebui acoperita de noua asigurare si sa nu va oblige la plata retroactiva. Totusi, recomandat ar fi sa discutati in mod direct cu cei de la Casa de Sanatate.
3. Cota contributiei individuale de asigurari sociale este de 10,5%, indiferent de conditiile de munca.
4. Plata se face catre Casa de Sanatate de care apartineti.

Indicat ar fi sa luati legatura si cu cei de la Casa de Sanatate de care apartineti, intrucat exista tendinta de a exista reguli specifice fiecarei Case in parte cu privire la anumite conditii sau plata.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in straintate[/link]