DWQA Questionscarte identitate
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Mi-am pierdut cartea de identitate. Care era si expirata, Din cauza ca nu mai am locuinta. si locuiesc ,asa cum pot , in alt judet decat cel care mi-a emis vechea carte de identitate. Care sunt procedurile legale pentru a obtine o noua carte in judetul in care locuiesc acum. Mentionez ca nu dispun de sumele de bani pe care le cer unii cetateni pentru a ma lua in spatiu , obtinand in acest fel ci. As vrea sa stiu pasii legali pe care mi-i ofera statul roman pentru a intra in legalitate

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In principiu trebuie sa aveti in vedere ca in cazul pierderii sunt necesare urmatoarele:

* Cerere tip pentru eliberarea cartii de identitate
* Certificatul de nastere, casatorie, sentinta de divort (original si copie)
* Certificatul de deces al sotului, sotiei (original si copie)
* Actul cu care se face dovada spatiului de locuit (original si copie)
* Dovada eliberata de Biroul Politiei Judiciare, in cazul furtului
* Declaratia de pierdere, in caz de pierdere
* Document cu fotografie (legitimatie, pasaport, permis de conducere) pentru stabilirea identitatii (original si copie).

Prin urmare, in situatia in care doriti stabilirea intr-un alt judet, va trebuie actul cu care sa faceti dovada spatiului de locuit. Aceasta dovada este necesare chiar daca va faceti un nou buletin in judetul unde deja aveti domiciliul. Astfel, spatiul de locuit este necesar. Totusi, cel mai bine ar fi sa intrebati si la o sectie de politie (la serviciul de evidenta a populatiei), intrucat poate exista posibilitatea eliberarii fata aceasta dovada a spatiului.