DWQA Questionscare sunt efectele in cazul in care refuz prezentarea la circa de politie fiind instiintat ca am un mandat de aducere datorita „neplatii” pensiei alimentare catre minor?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

acum 2 ani am dat in judecata pe concubina cu care am un colip de 6 ani pentru a obtine incredintarea si cresterea minorului.desigur ca nu am avut nici o sansa de reusita si mi s a stabibilit o pensie alimentara de 500 ron/lunar.la o perioada de 2 luni nu am mai avut servici si nu am nici in prezent neavand venituri.acum cateva zile am primit un telefon de sectia de politie care ma chemau la ei deoarece am primit un mandat de aducere.fosta concubina a primit bani de la mine de cateva ori , prin mandat postal , in decursul acestu an si pachete cu alimente si haine pt copil iar in doua randuri i-am dat bani in mod direct cand m-am intilnit cu ea pt a vedea copilul.datorita faptului ca nu am un loc de munca nu pot trimite tot timpul bani.nu as vrea sa ma prezint la politie pt a semna mandatul de aducere pt ca nu mi se pare corect sa fiu permanent hartuit si amenintat de fosta concubina ca daca nu ii dau bani face reclamatie.Cum ar fi indicat sa procedez sa mi se reduca pensia alimentara deoarece nu am venituri si cum ar trebui sa procedez cu acest mandat emis recent pe numele meu.
va multumesc anticipat

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia in care exista un mandat de aducere emis pe numele Dvs., atunci inseamna ca in cazul in care nu va prezentati, cei de la Politie va pot aduce fortat. Astfel, recomandat ar fi sa va prezentati la Politie si sa precizati situatia Dvs. financiara. Faptul ca dvs. nu aveti venituri si nu puteti plati efectiv aceste sume, nu inseamna ca sunteti vinovat de savarsirea infractiunii de abandon.

In ce priveste reducerea pensiei alimentare, va trebui sa formulati o cerere de chemare in judecata prin care sa solicitati reducerea pensiei ca urmare a inexistentei veniturilor sau a existentei veniturilor foarte mici.