DWQA Questionscare sunt consecintele neprezentarii la primul termen in cazul unui divort?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna dimineata si multumesc ptr raspunsul la intrebarea adresata ieri.Doresc sa stiu care sunt consecintele daca nu ma prezint la primul termen la procesul de divort.Cer acest sfat si cu siguranta si altele ptr ca vreau sa salvez aceasta casnicie si cred ca in timp sotia mea se va razgandi(sper).A facut acest demmers mai mult din ambitie si sa mi plateasca niste polite de acum 10 ani.Este influentata si de persoana cu care a avut relatia extraconjugala care a si divortat.DACA credeam ca are un viitor cu aceasta persoana sincer nu ma impotriveam dar este mai in varsta ca ea cu 28 de ani ,are 3 copii si trei nepoti.MAI va spun ca avem o relatie normala de familie din toate punctele de vedere .
CE va trbui sa fac ptr a obtine o sansa din partea ei sa si invinga orgoliul si sa salvam aceasta casnicie?TOTUSI sunt 10 ani de convetuire si pot sa va spun ca ultimii 6 ani chiar fara nici o discutie
multumesc adrian

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Daca nu va prezentati dvs. la divort, in calitate de parat, atunci procesul va continua intrucat prezenta dvs. nu este obligatorie (decat daca s-ar fi invocat un divort amiabil, iar dvs. nu v-ati prezenta). La primul termen de judecata nu ati putea decat amana dosarul, insa nu si a-l stopa (eventual puteti cere un termen pentru angajarea unui avocat).

Pentru a va opune divortului va trebui sa faceti o intampinare in acest sens. Un model de intampinare puteti gasi aici: http://www.cjo.ro/aj/modele/files/model_intampinare.html

Insa, faptul ca dvs. va opuneti nu inseamna ca divortul va fi respins, motiv pentru care decizia finala va apartine tot instantei judecatoresti, in sensul in care daca aceasta apreciaza ca relatiile nu mai pot continua, atunci va pronunta divortul. In caz contrar, va respinge divortul.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!