DWQA QuestionsCare este urmatoarea cale de atac dupa un recurs intr-un partaj al unui bun ce valoreaza mai putin de 100000 ron?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

intr-un partaj (fond) s-a stabilit printr-o expertiza imobiliara valoarea imobilului la 20000Euro, iar printr-o expertiza contabila datoria la banca la 16000Euro(datoria +dobanda) .Judecatoarea de la fond a scazut din valoarea imobilului 16000Euro ,dupa care a impartit valoarea ramasa la 2.La recurs(mi s-a explicat ca nu se face apel pentru valori mai mici de 1000000000 lei vechi) nu s-a mai tinut cont de dobanda, astfel ca s-a facut scaderea 20000Euro(valoarea imobilului) -datoria la banca(fara dobanda).Cum este corect ?Si ce cai de atac mai exista pentru mine (precizez ca eu sunt cea care primesc locuinta, si nu mi se pare corect sa platesc asa mult,avand in vedere ca voi plati in continuare banca)?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Apreciez ca trebuie tinut cont si de dobanzi, intrucat si dobanzile fac parte din valoarea contractuala. Puteti formula o cerere de indreptare a erorii materiale conform art. 281 din Codul de procedura civila avand in vedere ca exista o eroare de calcul:

„Art. 281
Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea si sustinerile partilor sau cele de calcul, precum si orice alte erori materiale din hotarari sau incheieri pot fi indreptate din oficiu sau la cerere. „