DWQA Questionscare este termenul maxim pe care instanta il poate acord ptr o solicitare de ampacare in cazul unui divort?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua si multumesc ptr raspunsul la intrebari.A si dori sa stiu care este termenul maxim pe care instanta al poate acorda la solicitarea mea de ampacare ,chiar in cazul cand sotia s ar ampotrivi.Va spun toate acestea ptr a salva aceasta casnicie si nu ptr a o tine fortat langa mine (chiar astazi mergem ampreuna la o nunta,atmosfera in casa este una placuta ,dar este foarte greu sa o conving sa si lase orgoliul la o parte si sa renunte la divort)
Deasemenea va rog sa mi dati un sfat daca se poate in ceea ce priveste comportamentul meu in fata instantei ,ca la final sa am castig de cauza.
Doresc sa nu accept imediat divortul si nici lunile urmatoare ,deoarece stiu ca daca renunt ea se va degrada din punct de vedere moral si social si chiar nu vreau acest lucru ptr ea .Merita o soarta mai buna
multumesc adrian

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In principiu instanta acroda practic un termen de judecata, care este in general de 1 luna (insa dvs. puteti solicita un termen mai lung in instanta, precizand ca exista sanse de impacare – mai ales ca exista si perioada vacantelor).

Desigur ca are importanta comportamentul dvs., insa din pacate acesta nu este un element care poate duce la respingerea actiunii de divort.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!