DWQA QuestionsCARE ESTE PROCEDURA DE ANULARE A UNUI INCIDENT PLATA
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Societatea mea lucreaza cu un furnizor de echipamente, caruia la o comanda, ii platim un avans de 40% si-i dam o fila CEC, de garantie pe valoarea lichidarii, la termenul scadent. Intotdeauna resturile de plata le platim prin ordine de plata, si furnizorul ne returneaza filele CEC, ce au fost date drept garantie. Recent, dintr-o neglijenta a unei angajate a furnizorului, s-a dat in circuitul bancar spre decontare, o astfel de fila CEC, cu toate ca valoarea restului de plata aferent facturii cu pricina, a fost achitat cu mult timp inainte, de noi, si nici macar nu ne-au anuntat de acest lucru. Intr-o conjuctura fatidica, in contul din banca noastra (BRD), ne-a intrat o poprire a ANAFului, si in cont nu au fost bani, sa se plateasca fila CEC, cind a intrat. Am luat legatura de urgenta cu furnizorul, care a recunoscut greseala, si acesta a emis o adresa in atentia bancii sale(UNICREDIT TIRIAC), si a noastre (BRD),
prin care mentioneaza ca fila CEC, a fost introdusa eronat in circuitul bancar. Adresa a fost inaintata ambelor banci. Cu toate acestea directorul bancii noastre, a spus ca nu poate rezolva nimic, bancile fiind diferite (daca era vorba de aceeasi banca, problema se putea rezolva, printr-un schimb intern de hirtii). In aceasta situatie, a doua zi banca mea mi-a inaintat somatia, ca am fost inregistrat in fisierul de incidente plati s.a.m.d. Prin prezenta va rog a avea amabilitatea de a ma sfatui, cum sa procedez, si ce demersuri sa fac, pentru a fi sters din fisierul national de incidente plati, avind adresa furnizorului, in care se arata ca a introdus eronat fila CEC, spre decontare, in circuitul bancar. VA MULTUMESC! CU DEOSEBITA STIMA!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In situatia dvs. at putea sa luati legatura cu cei de la Centrala Incidentelor de Plati pentru indreptarea erorii. Avand in vedere ca CIP este structura specializata in aceasta situatie, ei v-ar putea indruma sau chiar interveni in rezolvarea problemei dvs.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!