DWQA QuestionsCare este procedura chemarii la interogatoriu a unei persoane cu domiciliul in straintate, daca este parata intr-un proces civil?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti, in procedura chemarii la interogatoriu a unei persoane care are calitatea de parat intr-un proces civil si care are domiciliul in strainatate, care sunt pasii de urmat? Vine reclamantul la proces cu interogatoriul scris, il preda avocatului paratului, avocatul il preda mai departe paratului, care il retransmite in cadrul unei procuri speciale date in fata notarului strain? Trebuie ca paratul sa-i faca avocatului sau o procura speciala prin care sa poata lua interogatoriul de la instanta sau este suficient contractul de avocat? Sau mai exista o alta varianta? Ma intereseaza acest aspect deoarece sunt chemata intr-un proces in Romania, in legatura cu un imobil a carei proprietara sunt, iar procesul este o servitute de trecere unde am calitatea de parat. Locuiesc in strainatate, vreau sa raspund la interogatoriu dar nu pot veni in Romania doar pentru acest lucru. Va multumesc pentru promptitudine. A.Ionescu

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In principiu in astfel de cazuri, raspunsurile la interogatoriu se fac prin intermediul unui mandatar care va reprezinta. Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!