DWQA QuestionsCare este modalitatea de a trece in proprietatea parintilor casa ( cu terenul aferent), construita de acestia acum ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Care este modalitatea de a trece in proprietatea parintilor casa ( cu terenul aferent), construita de acestia acum 50 ani, in conditiile in care o parte din terenul pe care este construita casa a fost trecut in Cartea Funciara in proprietatea altor persoane pe baza unei expertize topo, (s-a facut identificarea gresita a terenului). Acest teren a fost trecut ulterior altor persoane in baza unui contract de vanzare cumparare, persoane care vor sa clarifice aceasta situatie, deoarece terenul cumparat de acestia se afla in vecinatate. Mentionez ca imobilul a fost construit de parinti pe proprietatea bunicilor, acestia erau trecuti initial in Carea Funciara .
In speranta ca m-ati inteles si ca o sa ma indrumati in rezolvarea cazului, Va Multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Indicat ar fi sa incercati sa rezolvati problema cu cei de la Cartea Funciara pe cale administrativa, calea instantei judecatoresti fiind cea din urma. Puteti incepe prin a formula un memoriu/o adresa catre acestia prin care sa le aduceti la cunostinta erorile existente la nivelul Cartii Funciare, incepand cu prezentarea amplasarii imobilelor inca din timpul bunicilor si bazandu-va desigur pe inscrisurile dvs. In cazul in care va intelegeti si cu cei care in prezent sunt trecuti din eroare in Cartea Funciara, atunci situatia este cu atat mai usoara, cei de la Cartea Funciara putand indrepta erorile pe o cale amiabila.