DWQA QuestionsCare este calea cea mai rapida de a recupera apartamentul?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!Am cumparat un apartament de la o persoana,care l-a cumparat de la randul sau de la alta persoana.In contractul de vanzare cumparare era specificat ca la data de 23 noiembrie sa intram in posesia apartamentului.Cand am primit cheile de acces in apartament am gasit o familie,sot sotie care afirmau ca ei nu si-au vandut apartamentul,dar eu detin o procura in original prin care ei si-au imputernicit copilul sa vanda in numele lor si la un pret convenabil apartamentul.Ei nu recunosc acest fapt si ne-am trezit in situatia in care desi apartamentul fusese vandut inainte altor 2 cumparatori,care specific,nu au locuit acolo dat fiind faptul ca aveau casa,aceasta familie nu a stiut nimic.
Ce se poate face in aceasta situatie destul de neplacuta?Specific faptul ca noi,neavand habar de aceasta situatie,consider ca am fost cumparatori de buna-credinta.
Care este calea cea mai rapida de a recupera apartamentul?Va multumesc anticipat!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Sfatul meu este sa consultati de urgenta un avocat si sa-i prezentati actele pentru a folosi calea cea mai buna dupa analizarea actelor. Din ce precizati dvs., daca v-ati inscris dreptul de proprietate in Cartea funciara si inainte de aceasta proprietar in Cartea funciara era cel care v-a vandut, atunci va trebui sa mergeti pe calea unei actiuni in evacuare intrucat cei care locuiesc acum ar sta fara drept.

In situatia in care se demonstreaza ca a fost o inselatorie, atunci puteti face plangere penala impotriva vanzatorului si sa va constituiti parte civila cu suma pe cale de pret.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!