DWQA QuestionsCapacitate procesuala punct de lucru ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara.V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns cat mai rapid: in baza dispoz. art. 41 alin.2 c.pr.civ.,cand poate sta in judecata punctul de lucru ca parat si ce se intelege prin organe proprii de conducere? intr-un litigiu in care e parat un pct. de lucru, se poate invoca lipsa calitatii proc. pasive?Multumesc. Cu deosebit respect

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Punctul de lucru nu semnifica o societate in sine, ci doar un loc in care o societate comerciala isi desfasoara o activitate comerciala. Punctul de lucru in sine nu poate sta in judecata, ci societatea care are acel punct de lucru (punctul de lucru putand reprezenta ca o adresa de corespondenta). Organii proprii de conducere se refera la capacitatea unei persoane juridice a se conduce singura, de a avea organe de management si de decizie.

Se poate invoca lipsa calitatii procesuale pasive daca se cheama in judecata punctul de lucru in sine si nu societatea care are punct de lucru. De asemenea, trebuie sa aveti in vedere ca punctul de lucru nu se asimileaza cu filiala sau sucursala.