DWQA Questionscalcul dobanda otp
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Va scriu cateva paragrafe din contacul de credit si apoi o sa va rog sa imi raspundeti la cateva nelamuriri.

Contact credit nevoi personale cu ipoteca in CHF din 2008
„”Art 5. Dobanda curenta si dobanda penalizatoare
5.1. La data incheierii prezentului contract, rata dobanzii curente este de 6.99%. Dobanda se stabileste in formula procentuala, ca rata anuala de dobanda.
5.2. Dobanda este variabila in conformitate cu politica Bancii. dobanda curenta poate fi modificata in mod unilateral de catre Banca, luand in considerare valoarea dobanzii de referinta pentru fiecare valuta(pt Chf-libor), fara a exista consimtamantul Clientului. Noul procent de donanda se va aplica la soldul creditului ramas de rambursat….”

nelamuriri:
1. nu trebuie sa existe o formula clara de calcul al dobanzii -marja bancii fixa si indicele de referinta la 3/6 luni?
2. din 2008 abia luna asta banca a scazut cu 0.19% dobanda motivand scaderea indicelui, chiar daca indicele a scazut cu mult mai mult?
3. art. 5 referitoare la modificarea dobanzii in functie de politica bancii nu este abuziv?
4. am sanse in instanta pentru a obliga banca sa stabileasca formula clara de calcul ,sa recuperez banii platiti ca dobanda?

Multumesc.

Marius (Brasov)

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar clauza ar putea fi considerata abuziva si ati putea solicita ce ati platit in plus, insa problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala detaliata, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate.

Mult succes si va multumim pentru increderea acordata si pentru publicarea intrebarii