DWQA Questionsbuna ziua !vecinul meu e demolat fara autorizatie de demolare!mai avea eliberat un pro d+p+e+m fara acordul nostru
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

acuma aprox o luna vecinul cu care avem in comun acoperiru un perete despartitor +perete exterior+fundatia care exte 1.5 m sub locuinta lui!!!cu toate astea al avea o autorizatie care a expirat ,a prelungito,a expirat pe urma apare un nou cica cumparator care face modificare de proiect si incepe lucrarile de demolare fara a ne instiinta!!!am facut vre 3 sezizari am fost in audienta si intrun tarziu ea anulat autorizatia!! ce pot face in aceasta zituatie,,,!!! omul are foarte multe cunostiinte care lucreaza in domeniul juritic si constructii…povestea e defapt mai lunga !!!!deasta suntem mai mult suparatiii bunici mei au cumparat terenul in 1973 cu contract de mana cu 2 martorii!!!timp de 35 ani totul a fost ok… am inteles ca in 90 si ceva sa bagat ceva lege prin care trebuia sa se declare suprafetele de teren care pana in 89 erau in posesia statului…in anul 2000 cineva din bistritza a cumparat casa a inchiriato timp de 5 ani si nea cerut sa facem o iesire din indiviziune!noi am fost de acord!!era si este si acum facut gard de beton la strasa cu plan cu toate actele si era delimitata proprietatea clar cu un card de plasa intre proprietii! dupa cateva luni neam trezit ca avem proces!!! si neau luat tot ce a fost neconstruit!! nu au acceptat fiul vanzatoarei care era martor nici vecini care sunt deo viata !!!nici confentia scrisa de mana cu martori in anul 1973!!!si dupa vreo 3 ani au castigat!!! si acuma neam trezit ca ne darama si casa!!!acum 3 ani am mai facut si atunci reclamatie dar atunci nu sa luat nici un fel de masurra!!! va rog sfatuitima sa nu ajung sa darame casa!!!ce drepturi am !!!??? imi ea si soarele daca construieste acel imobil deoarece se pune excat in fata soarelui!! avand in vedere ca constructia doastra are doar parterul+pod !!! astept un raspuns cat mai repde sa nu inaiteze dosarul iar!!! cum pot face o sesizare sa vina cineva sa verivice planurile care nu arata ca am avea ceva in comun dar in realitate suntem complect legati unul de celalalt !!!!inclusiv vundatia care se termina la 1.5 m sub casa lui !!!si zidul despartitor are o fundatie de 30 40 max cm multumesc anticipat sper sa aveti rabdare sa cititi!!!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care ati suferit anumite prejudicii in urma demolarii neautorizate, atunci ati putea actiona vecinul in judecata. In ce priveste noua constructie, va trebui sa va opuneti din nou la Primarie, insa problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!