DWQA QuestionsBREPTURI NEPLATITE, NTRATAMENTE INUMANE SI DISCRIMINARE ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

BUNA ZIUA. VREAU SA FAC O PLANGERE LA CURTEA DREPTURILOR OMULUI. SUNT BENEFICIAR AL SISTEMULUI DE PROTECTIE SI ASISTENTA SOCIALA DIN CARRUL CENTRULUI DE PLASAMENT SFANTUL STEFAN PERISORU JUDETUL CALARASI. ACTUALMENTE DE SI AM VARSTA DE 23 DE ANI SUNT LA FACULTATEA DE DREPT SI ADMINISTRATIE PUBLICA SPECIALIZARE DREPT DIN CADRUL UNIVERSITATI SPIRU-HARET DIN BUCURESTI ANUL 2 CAT SI LA FACULTATAEA DE MANAGEMENT-MARKETIN G SPECIALIZARE MANAGEMENT ANUL 3 DIN CADRUL UNIVERSITATI ARTIFEX DIN BUCURESTI, LA AMBELE INSTITUTI DE INVATAMANT SUNT LA FORME DE INVATAMANT RECUNOSCUTE DE LEGE PANA LA VARSTA LEGALA DE 26 DE ANI. DORESC SA VA MENTIONEZ CA EU DE MIC COPIL DE CAND SUNT INSTITUTIONALIZAT NU AM PRIMIT ALOCATIA DE STAT PE MOTIV CA SUNT BENEFICIAR AL SISTEMULI DE PROTECTIE SOCIALA SAU DUPA CAZ SUB TUTELA STATULUI. ESTE VORBA DESPRE ACEA ALOCATIE DE STAT CARE IN PREZENT SE RIDICA LA 40 DE LEI ACORDATA PRIN LEGE COPIILOR SI TINERILOR DE LA VARSTA DE 2 ANI PANA LA 18 ANI DACA SUNT SI URMEAZA O FORMA DE INVATAMANT RECUNOSCUTA DE LEGE.EU VREAU SA-MI CASTIG ACEST DREPT ATAT PENTRU MINE CAT SI PENTRU O MARE PARTE DIN COLEGI MEI CARE AM FOST VICTIME A UN-I TRATAMENT DISCRIMINATORIU SI NE-ACORDAREA DE SANSE EGALE IN DREPTURI CA TOTI CEI LATI TINERI SI COPI BENEFICIARI DE ACEASTA ALOCATIE DE STAT PE VREMEA NOASTRA.MA CONSIDER NEINDREPTATIT SI TOT ODATA POSESOR AL ALTOR DREPTURI PE CARE CEI LALTI COPII SI TINERI LE AVEA SI LE AU SI-M PREZENT. FAPTUL CA AM TRIT SI TRAIESC INT-RUN CENTRUL DE PLASAMENT NU ESTE USOR CONSIDER CA PE LANGA TOATE ACESTE NEDREPTATI AM AVUT PARTE SI DE UN REGIM GREU DE SUPORTAT IN ACESTE CENTRE. AMFOST BATUT, UMILIT, DREPTUL DE A TRAI LA LIMITA SUPRAVIETURI CA SA NU MAI SPUN CA NU AVEAM TELEVIZOARE SAU NU NE BUCURAM DE UN REGIM BUN. TOT CE-IA CE VREAU SA FAC SI DORESC ESTE SA MA AJUTATI SA FAC O PLANGERE SAU SA O FOLOSITI PE ACEASTA PENTRU A DA STATUL IN JUDECATA SI PENTRU ACERE DESPAGUBIRI ATAT PENTRU TRATAMENTUL DISCRIMINATORIU LEGAT DE ALOCATIA DE STAT CAT SI DE TRATAMENTUL DE CARE AM AVUT PARTE PE TOATA ACEASTA PERIOADA CAT SI-N PREZENT. STATUL NE ACORDA 280 DE LEI PE LUNA CA STUDENT SA MANACI DE 9 LEI PE ZI? EU CRED CA ESTE UN TRATAMENT MAI MULT DE CAT INUMAN, FAPTUL CA NU MA POT INTEGRA IN ACTIVITATILE SOCIALE, PENTRU CA STATUL NU A BINE VOIT SA STIMULEZE SAU SA AJUTE CUMVA ATAT FIRMELE PARTICULARE CAT SI CELE DE STAT PENTRU A NGAJA ASTFEL DE PERSOANE INSTITUTIONALIZATE PENTRU ASE DESCURCA MAI USOR.AM RAMAS MARCAT PE VIATA CU SECHELE IN URMA TRATAMENTELOR DE CARE AM AVUT PARTE.COMUNIC SI MA SIMT INCHIS IN CEIA CE PRIVESTE ADAPTAREA LA CONDITIILE DE VIATA DIN ZIUA DE ASTAZI. DORESC SA DAU STATUL IIN JUDECATA SAU SA AJUNG PANA LA CURTEA DREPTURILOR OMULI PENTRU A CERE DESPAGUBIRI SI INAPOIEREA DREPTURILOR. ALOCATIA DE STAT PE 17 ANI LA VALOAREA INITIALA DE 40 DE LEI CAT ESTE IN PREZENT.TOATE ACESTE LUCRURI SUNT ADEVARATE SI POT FI PROBATE CU MARTORI SI CU SITEMUL DEFICITAR CU CARE NE-AM CONFRUTAT SI NE CINFRUNTAM.
CUM SA FORMULEZ O PLANGERE IN POTRIVA STATULUI PENTRU A REPARA PREJUDICIUL SI PENTRU A IMPLEMENTA TOATE CELE LATE MASURI DE CARE VA VORBEAM CAT SI DESPAGUBIRI MORALE SI MATERIALE PENTRU TOT CE-IA CE AM INDURAT. DORESC SA DAU STATUL IN JUDECATA LA CEDO PENTRU TOATE NEDREPTTILE SI DE TOATE TRATAMENTEL LA CARE AM FOST SUPUS SI SUNT OBLIGAT SA-LE INDUR. DORESC SA FIU AJUTAT IN PROBLEMA MEA SI SA MI SE DEA ALOCATIA DIN URMA PE 17 ANI LA VALOAREA INITIALA DIN PREZENT.ATAT MIE CAT SI CELOR LALTI COLEGI DIN CENTRUL DE PLASAMENT SFANTUL STEFAN PERISORU JUDETUL CALARASI CU ATAT MAI BINE DACA AR AVEA REZOLVARE CAT MAI REPEDE.. VA MULTUMESC PENTRU SPRIJIN.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Am citit cu interes cazul dvs si nu pot decat sa imi exprim regretul pentru modul in care statul intelege sa protejeze persoanele care au poate cea mai mare nevoie de el. Cu toate acestea, va aduca la cunostinta ca dreptul de a apela a jurisdictia internationala, in cazul de fata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, pentru incalcarea unor drepturi garantate prin Conventie si protocoalele aditionale, prezinta admisibilitate in primul rand dupa epuizarea căilor interne de atac, aceasta însemnând obligativitatea reclamantului de a fi sesizat în prealabil instantele interne ale statului roman.
Pe cale de consecinta, va recomandam formularea unei actiuni in fata instantelor interne, prin care sa chemati in judecata statul roman, prin institutiile abilitate, pentru a fi obligat la plata despagubirilor aferente drepturilor de care sunteti privat.

Cu stima,
Av. Cristian WINZER