DWQA QuestionsBlog, continut de pe youtube si imagini de pe google images
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

1) In conditiile in care fac imi un blog si nu am un scop comercial, daca pe langa textul pe care-l scriu eu adaug imagini de pe Google Images sau filmulete de pe Youtube incalc vreo lege ? (ma refer la drepturile de autor)

2) care sunt pedepsele si cine are voie sa ma cheme in judecata ? (oricine sau doar persoanele care fac dovada ca detin drepturile pe o anumita poza?)

3) Blogul e deja online si este hostat in Statele Unite. Continutul este in Engleza numai ca activitatea ar cuprinde articole si despre evenimente din Romania si nu numai.
Daca adaug urmatorul paragraf pe fiecare pagina restrictionez intr-un fel ce legi mi s-ar aplica si ar fi totul in regula ? (ma incadrez in cazurile de criticism, comment, news reporting)

No copyright infringement intended. I do not own the images, videos, lyrics on this page, they belong to its rightful owners. Copyright — „Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for „fair use” for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.”

Va multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. In principiu nu, daca indicati totodata si sursa.
2. Pedepsele pot diferi, insa pot exista pedepse penale si pecuniare (economice).
3. In ce priveste legislatia US, va trebui sa o verificati pe aceasta. In ce priveste legislatia RO, in cazul pozelor si videoclipurilor nu ar trebui sa aveti nicio problema daca indicat sursa.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!