DWQA Questionsbani trimisi prin mandat postal ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

sunt intr-o relatie cu cineva care periodic lucreaza in strainatate si care a trimis bani pin romania prin mandat postal.mentionez ca in momentul intoarcerii in tara i-am restituit banii fara nici o dovada(eu fiind de buna credinta).
Acum sustine ca nu i-am returnat banii si ma obliga(ma santajaza) sa-i dau banii..
ce pericil exista??
ce este de facut??

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Chiar daca nu aveti o dovada scrisa, in cazul unui eventual proces va puteti folosi de proba cu martori si interogatoriul. Astfel, in situatia in care prezentati un martor care sa declare ca i-ati predat banii, atunci sunt sanse de a castiga procesul (in eventualitatea existentei unui astfel de litigiu).

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

intradevar martori exista dar acestea sunt rude …si nu stiu daca declaratiile lor ar fi luate in considerare.
Si as dorii sa mai intre ceva.. care este termenul de prescriere , considerand ca persoana in cauza mi-ar intenta proces.Specific ca anual,2006,2007,2008 mi-au fost trimisi banii(o data pe an)

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Intr-adevar martorii nu trebuie sa fie rude pana la gradul IV inclusiv. Termenul de prescriptie este de 3 ani de la fiecare primire a banilor. Adica, daca ati primit bani pe 1 ianuarie 2006, termenul se va prescrie pe 1 ianuarie 2009. Daca ati primit pe 1 ian. 07, atunci termenul se va prescrie pe 1 ian. 10 s.am.d