DWQA Questionsbanca imi blocheaza accesul la o slujba mai buna pentru neplata descoperirii de cont
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

vreau sa imi schimb locul de munca,dar pentru asta banca la care am avut cardul de salariu ma obliga sa achit descoperirea de cont pe care o am la ei.le-am spus ca imi voi pastra si salariul de la noua slujba tot la ei,dar nu vor sa auda.e normal sa pierd un loc de munca mai bun doar pt ca banca nu vrea sa inteleaga ca nu vreau sa ii pacalesc?

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Sfatul meu este sa cititi cu atentie contractul incheiat cu banca, respectiv orice clauza relativa la eliberarea cardului de salariu. In cazul in care in contract se specifica ca nu pot elibera cardul pana la plata descoperirii (sau a alteri datorii), atunci din pacate va trebui sa achitati descoperirea. In caz contrar, actiunea bancii este ilegala si ii puteti actiona in instanta.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In mod normal, din punctul de vedere al bancii, dvs. trebuie sa returnati banii. In situatia in care nu puteti face acest lucru, institutia financiara va recurge la poprire pe salariu pentru a-si recupera suma restanta in cadrul unui overdraft. Daca se va ajunge la poprire pe salariu, limita legala este de 1/3 din salariu.

Sfatul meu este sa cititi cu atentie contractul pe care l-ati semnat.

Av. Paula Nedelcu