DWQA QuestionsAzil de batrani privat care nu-si respecta obligatiile
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Mama se afla intr-un camin de batrani privatizat in Cluj Napoca iar personalul de acolo nu isi face datoria, batranii raman fara asistenta sanitara chiar si pentru 8 zile consecutive. S-a ajuns chiar sa neglijeze si sa intrerupa tratamentul medicamentuos al batranilor. Cui ma pot adresa ca sa se ia masuri in aceasta privinta? Ce-as putea sa fac avand in vedere ca ma aflu in alta tara?

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Avand in vedere ca este un azil privat, inseamna ca ati incheiat un contract cu acestia. Presupun ca in contracul respectiv se prevad obligatiile personalului care include si ingrijirea corespunzatoare. Un prima pas ar fi sa faceti o adresa scrisa catre acestia prin care sa le atrageti atentia ca obligatiile azilului nu sunt respectate. Rezolvarea pe calea amiabila este cea mai indicata.

In cazul in care nu ajungeti la nicio intelegere de comun acord, atunci ii puteti actiona in instanta pentru ca aceasta din urma sa dispuna obligarea azilului la indeplinirea obligatiilor sale, putand solicita eventual si daune interese.

Aceste demersuri trebuiesc facute de catre persoana care a semnat contractul cu azilul.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Va multumesc pt raspunsul dvs atat de rapid. Eu sunt persoana care a semnat cu azilul doar un acord prin care consimteam ca datele mamei mele sa fie introduse in baza lor de date. Atat. Nimic contract. Nu am semnat nici macar un angajament de plata sau ceva de genul acesta prin care sa ma oblig la plata unei sume lunare. Plata o fac la inceputul fiecarei luni si specific la descriere DONATIE ca asa m-au rugat de la inceput. In urma platii nu am primit nici factura nici macar o chitanta. Le-am cerut dar au zis ca imi pot da ceva care sa nu aiba valoare fiscala. Asa ca am lasat-o balta. Sper sa fi descris mai clar situatia existenta si sa continuati sa-mi raspundeti ca sa pot intelege ce-mi ramane de facut. Multumiri.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Cele mentionate anterior raman valabile, intrucat la momentul ajungerii la o intelegere cu acestia ati stabilit ce urma sa faca azilul (ceea ce inseamna obligatia acestora). Situatia se poate complica pentru azil avand in vedere „obligatia” de a dona lunar o suma, motiv pentru care incercati sa rezolvati problema pe cale amiabila.