DWQA Questionsavocat onorariu ridicat
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Poate sa-mi ceara un avocat 10% din suma recuperata de la fostul sot in urma partajului? Nu este exagerat de mult? Eu nu am castigat un leu in plus fata de cat mi-a dat instanta prin judecata….
Dupa ce m-am achitat de dansa m-am trezit ca ma executa silit pentru o suma de care habar nu am…

5 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Fiecare avocat isi stabileste onorariul propriu (neexistand un prag minim sau maxim) urmand a se ajunge la o intelegere cu clientul acestuia. Daca avocatul atat apreciza ca este onorariul sau, ramane la latitudinea dvs. daca sunteti de acord sau nu.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

In situatia in care mie nu mi-a dat nici-o copie dupa Ctr de asistenta si eu am considerat ca m-am achitat de ea,iar acum dupa un an ma trezesc ca ma executa pe o suma dupa un CTR facut cu mine,de care eu nu stiu nimic….

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Intr-adevar situatia este ceva mai dificila in cazul dvs. deoarece contractul este vointa partilor, prin urmare ceea ce contine este prezumat ca adevarat. Insa, daca considerati ca este vorba de o fapta penala, ati putea face o sesizarea catre Politia de care apartineti. In ce priveste executarea, ati putea face contestatie la executare.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

In situatia in care am un imobil in copropietate,celalat titular ne avand acelasi nume ca mine,poate cineva sa ma execute pe partea mea,chiar daca s-a facut un imprumut ipotecar pe numele celuilalt titular.cu acordul meu.Nu trebuie sa fie de acord si celalat copropietar?

Va multumesc frumos pentru tot ajutorul dat!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Nu, nu trebuie sa existe si acordul celuilalt proprietar. Daca exista o ipoteca, atunci nu ar fi indicat sa se treaca la executare deoarece ipoteca are prioritate si atunci cel care va executa poate sa nu recupeze nimic in final.