DWQA QuestionsAutorizatie de Construire ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Problema in care ne aflam ni se pare in acest moment fara portite de iesire, de aceea va multumesc dinainte chiar daca doar incercati sa ne oferiti o solutie.

Am cumparat un teren de 300 de mp intr- comuna de langa Bucuresti in septembrie 2007. Tatal sotiei dorind sa faca un cadou s-a apucat si a construit o casa care este finalizata in proprotie de 90% in anul 2008.. Din pacate omul a decedat de cca 2 ani, noi nemaigasind nici un act in legatura cu casa ridicata, avem doar proiectul de executie. Tort ce putem spune este ca nu a detinut AC. Am fost la Primarie si nu am primit nici o solutie, ba chiar ne-au amenintat ca ne dau amenda, ca ne darama gardul ( care este in aceeasi linie cu a vecinilor), ca toata zona nu are PUZ si ca sa asteptam sa se faca.
Mentionez ca primele doua case nu au avut AC si sunt in aceesi zona fara PUZ, dar au tras curent si gaze, si nu au nici n chef sa mai se asocieze sa faca PUZ.

As avea nevoie de un sfat, nu pot trage curent, gaze nu pot finaliza contructia si platim in continuare creditele luate pt finalizarea casei.

Multumesc

Seb Dan

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din pacate tot cu cei de la Primarie va trebui sa rezolvati problema, intrucat legea 50/1991 prevede expres necesitatea unei autorizatii de constructie. Desigur ca aceasta autorizatie se poate emite si ulterior insa aceasta presupune mai multe riscuri cum ar fi amenda, sau chiar obligarea la daramarea construcitiei ilegale. Va recomand sa luati legatura cu un cadastrist, arhitect care colaboreaza strans cu primaria respectiva. Este posibil sa va coste ceva mai mult, insa in final o sa merite.