DWQA QuestionsAu dreptul proprietarii sa imi retina garantia si sa imi ceara bani in plus pe baza unui contract pe care nu l-am semnat?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!

Am o problema si v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu un sfat in acest domeniu.
Vara trecuta m-am mutat intr-un apartament inchiriat. Acolo era alta fata, care incheiase contract de inchiriere cu proprietarii. Mie nu mi s-a cerut contract, iar contractul incheiat de ea cu ei nu l-am vazut niciodata, in consecinta nu stiu daca este inregistrat undeva sau nu. In momentul cand m-am mutat, am achitat o garantie( 170 euro- jumatate din garantia pt aprt.). Nu am fost niciodata anuntata de nici o alta conditie, nu au cerut contract cu mine, doar mi-au cerut copie dupa buletin. Nu am figurat nicaieri din punct de vedere legal, nici nu am vazut vreo chitanta pe durata sederii mele acolo pentru chirie/garantie, apaream doar ca o persoana in plus la intretinere. In buletin figureaza in continuare adresa mea de dinainte de a ma muta acolo, adresa unde locuiesc doar parintii mei acum.

In urma cu 3 saptamani m-am mutat din cauza colegei cu care era imposibil de locuit din toate punctele de vedere. lucru pe care i l-am demonstrat si proprietarilor prin poze si dovezi.

Utilitatile erau platite, cu exceptia celor care nu venisera inca, la momentul plecarii mele.

Am anuntat proprietarii cu 2 saptamani inainte, nu au obiectat nimic, apartamentul l-am lasat in perfecta stare, apoi cand m-am mutat m-am vazut, le-am dat cheile si am ramas ca intretinerea sa fie platita din acea garantie de 170 euro pe care o achitasem. Deci mutarea fusese practic incheiata, nici nu credeam ca voi mai auzi de ei, avand in vedere ca nu am cerut restul banilor din garantie dupa plata facturilor.

Dar azi m-au sunat si mi-au zis ca vrea sa plece si fosta colega de apart. M-au amenintat ca daca nu platesc in cateva zile cheltuielile de intretinere ramase, imi vor face plangere la politie. Ei sustin ca in contract era specificat ca, in cazul in care chiriasul pleaca mai repede de un an se ‘pierde’ garantia, dar eu nu am semnat niciodata acel contract, nici macar nu l-am vazut, nu mi l-a aratat nimeni, nu mi s-au mentionat niciodata clauzele si conditiile din el. Cand am incercat sa explic situatia si faptul ca mie nu mi s-a adus la cunostinta contractul respectiv pana in momentul asta , nici nu au vrut sa auda, mi-au spus ca sunt ocupati si trebuie sa inchida, si mi-au dat ultimatum: ori platesc zilele astea, ori ma reclama la politie.

Au dreptul sa depuna plangere? Ce ar fi de facut?
Am motive de ingrijorare?

Astept raspunsul dvs. , m-ar ajuta foarte mult pt a ma linisti.
Va multumesc anticipat!

Cu stima,
Delia

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In cazul dvs. nu ar trebui sa fie probleme legate de o eventuala plangere intrucat nu este vorba de o raspundere penala. Insa, problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!