DWQA Questionsatacare testament ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Am si eu o problema in legatura cu o mostenire si am apelat la acest site in speranta ca ma veti putea ajuta.
In luna ianuarie 2009 un batran pe care il ingrijeam de cc 8 ani a decis sa imi faca act de vanzare cumparare asupra imobilului pe care il detinea.Pana sa fie emis actul de vanzare cumparare mi-a facut un testamnet la notar in care declara ca nu are descendenti de gradul 1.Cu 2 zile inainte de a semna actul de vanzare cumparare acesta a decedat.Tin sa precizez ca detin un certificat de discernamant al defunctului si certificat de legatar.In aprilie 2010 am primit o citatie de la TRIBUNAL, din partea unei persoane de 34 ani care declara ca este fiica defunctului, Precizez ca aceasta nu a fost recunoscuta la nastere de catre defunct si prin urmare nu i-a purtat si nici in prezent nu ii poarta numele Mentionez ca aceasta solicita in Instanta martori, interogatoriu, expertiza ADN.
Intrebarea mea este: Ce sanse are aceasta sa atace testamnetul susmentionat?
Va multumesc anticipat

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In primul rand, trebuie mai intai sa faca dovada ca este intr-adevar,fiica sa, dovada ce este dificiala. Daca reuseste sa faca aceasta dovada, trebuie distinse doua situatii:
1. Defunctul stia de existenta sa: in acest caz fiica ar avea dreptul la rezerva sa succesorala de 1/2 din bunurile succesiunii.
2. Defunctul nu stia de existenta acestei fiice: in acest caz, ar putea cere mai mult de 1/2 in ideea ca tatal sau nu ar fi dispus astfel de bunurile sale daca i-ar fi cunoscut existenta, insa aceasta ipoteza este mult mai dificil de dovedit intrucat este doar o prezumtie relativa.