DWQA QuestionsAtacare sentinta nerecurata
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Daca dupa o sentinta civila data pentru un litigiu de munca nu am facut recurs in termenul de 10 zile de la comunicare iar respingerea actiunii s-a facut pe baza unei adeverinte vizate de ITM, iar aceasta cuprinde inscrierea unui act aditional la CIM de modificare unilaterala a programului, nesemnat de mine, se mai poate ataca sentinta respectiva?
Este necesara mai intai solicitarea de la ITM sa anuleze acel act, pe motiv ca certificarea inscrierilor a fost facuta eronat?
Daca am luat cunostinta de el in iulie 2009, pana cand pot (puteam) cere anularea acelui act? Daca refuza, ce pot face?
Dupa ce as obtine anularea acelui act, pot face o actiune de casare a sentintei de mai sus?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Sentinta respectiva nu se mai poate ataca cu recurs, ci eventual cu contestatie in anulare sau revizuire daca sunt indeplinite conditiile legale. Mai multe detalii despre aceste cai de atac, puteti gasi pe situl nostru de Articole Juridice ce se afla la adresa http://www.cjo.ro/aj

Situatia Dvs. este destul de delicata, motiv pentru care trebuie analizata in concret pentru un raspuns exact. Daca ITM-ul refuza, ati putea introduce o cerere de chemare in judecata pentru anularea acelei adeverinte. Daca obtineti anularea adeverintei, atunci nu puteti solicita casarea primei sentinte, ci eventual trebuie analizat daca dupa anularea inscrisului v-ati putea incadra in limitele contestatiei in anulare sau revizuirii. Desigur, ca aceste cai necesita indeplinirea unor termene fixe, iar un dosar de anulare poate depasi aceste temene.

Sfatul meu este sa consultati un avocat prezentandu-i in acelasi timp toate actele si toata situatia de fapt.