DWQA QuestionsAtacare incalarea dreptului la contraexpertiza?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Curtea Constitutionala are ca atributie principala controlul constitutionalitatii legilor, motiv pentru care Curtea Constitutionala s-ar putea pronunta asupra unei exceptii de neconstitutionalitate a unei legi. Dvs. ati puteti ataca incalcarea dreptului la contraexpertiza intr-o cale de atac.
Imi puteti explica putin mai detaliat cum si catre cine se poate face acest atac? Va multumesc!

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Spre exemplu, in cazul in care va judecati la instanta de fond, atunci puteti invoca aceasta incalcare pe calea apelului sau recursului.

In situatia in care doriti sa mai adresati intrebari cu privire la aceeasi problema, va rugam sa folositi butonul de „adauga alte informatii”.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

pai bun dar la prima infatisare la procesul de fond, la audierea lui ca inculpat s-a cerut asta iar procurorul acuzator a zis ca nu a intalnit o astfel de cerere si s-a lasat in pronuntare in legatura cu aceasta cerere iar apoi a fost respinsa. Ideea este ca si daca ar fi acceptata o contraexpertiza nu ar mai avea la ce sa fie facuta deoarece infima cantitate luata ,in 2 zile separate,a fost consumata in laborator totalitate. Intelesesem ca exista o alta institutie careia i se poate adresa pentru incalcarea acestui drept, nu prin recurs la aceeasi instanta.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Recursul nu se judeca la aceeasi instanta ci la instanta superioara. Din cate cunosc, puteti ataca aspectul privitor la neacordarea unei contra expertize odata cu fondul, prin calea de atac.