DWQA QuestionsAtacare act de vanzare-cumparare de catre frate ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua
speta mea este urmatoarea:
parintii mei au un apartament proprietate personala si au divortat, fara sa faca partajul; tatal meu i-a donat pe timpul vietii sale fratelui meu, jumatatatea lui din apartament, fara ca eu sa cunosc acest lucru – mam a fost initiatoarea acestui demers. mentionez ca noi suntem doi frati – sora si frate;ulterior, tata a decedat si eu am aflat ca fratele este mostenitor pentru jumatatea de apartament al tatalui. intrebarile mele sunt doua:
-in ce masura mama care in prezent traieste, poate sa-i faca acte de vanzare-cumparare fratelui meu pentru intregul apartament? se pare ca ea doreste din nou sa ma pacaleasca si sa nu aflu intentia ei;
– ce sanse am ca, dupa moartea mamei sa am dreptul la jumatate din apartament, la fel ca fratele meu multumesc anticipat pentru raspuns

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,
In primul rand,dvs. puteti ataca donatia facuta de tatal dvs. fratelui, deoarece va incalca rezerva succesorala,la care aveti dreptul in continuare. Puteti ataca aceasta donatie in termen de 3 ani de la data la care ati cunoscut-o.
In al doilea rand,daca mama dvs. incheie un act de vanzare-cumparare cu fratele dvs. il puteti ataca pe motiv ca este o donatie deghizata si ca scopul este fraudarea intereselor dvs. legitime. De existenta acestuai eventual act puteti afla printr-un extras de carte funciara,deoarece este probabil ca fratele dvs.,in calitate de proprietar sa-si inscrie dreptul in cartea funciara.