DWQA QuestionsAsociatii de proprietari
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Stimata doamna/Stimate domn Cu respect va rog sa imi raspundeti la urmatoarea problema : Locuiesc la et IV iar vecina de la etajul III, saptamana trecuta m-a abordat spunand ca are o scurgere in baie. Chiar atunci am invitat-o sa vada baia mea si a constatat ca la mine este uscat , ca nu exista nici o avarie si ca la deschiderea robinetelor nu are loc nici o scurgere . Am coborat , eu, ea si un coleg cu care eram, sa vedem problema din baia ei. Am constatat ca mutase pozitia obiectelor sanitare si ca avea cam 50 ml de apa pe gresie. Coloanele erau acoperite de o masca din PVC , si am rugat-o sa scoata masca ca sa vedem pe unde are loc infiltrarea. Pana la acest moment s-a discutat civilizat �vecina a chemat un barbat �sotul cred �care atunci cand i-am zis ca trebuie desfacuta masca sa constatam de unde are scurgerea a inceput sa tipe ,sa ameninte ,sa ne injure ,drept care am iesit refuzand asemenea tratament Presedintele asociatiei fara sa faca nici o constatare privind cauza scurgerii, imi cere sa le rezolv problema ca �apa curge de sus in jos� Intrebarile mele sunt: 1. Atata timp cat nu am probleme la instalatie pe inaltimea aferenta baii mele ,care este limita responsabilitatii pe verticala(cine plateste eventuala reparatie in planseu) 2. Vecina a afirmat ca va opri accesul apei la nivelul meu,si ca va pune �dop� si la canalizare �afectandu-mi dreptul de acces la utilitati ;cui pot adresa o plangere in situatia in care ar face asa ceva? 3. Asociatia de proprietari are dreptul sa intre ,fara acordul proprietarului in casa acestuia? 4. Cui pot adresa o plangere privind amenintarile si injuriile primate? Va multumesc anticipat!

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Cel mai bine ar fi sa incercati rezolvarea acestei probleme pe cale amiabila. Normal este sa colaborati la remedierea defectiunii. Daca veti chema un instalator care sa vada atat apartamentul dvs cat si pe cel afectat acesta, cu siguranta, isi va da seama imediat care este cauza. Poate fi o fisura in teava de scurgere comuna, fisurarea sifonului de pardoseala, fisurarea sau infundarea unor tevi la nivelul baii vecinilor daca au efectuat modificari ale instalatiilor sanitare.
Ar fi de dorit sa discutati acest aspect si cu administratorul blocului.

Av. Paula Nedelcu

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

1. In cazul in care vina este a vecinei de la etajul 3, atunci dvs. nu puteti fi obligat la plata a vreun daune.

2. Mai intai ar trebui sa faceti o sesizare catre Presedintele asociatiei prin care sa-i aduceti la cunostinta aceste probleme, acesta trebuind sa depuna eforturi in vederea convietuirii amiabile. In cazul in care nu ajungeti la nicio intelegere, puteti sa faceti o sesizare vecinei printr-un avocat, urmand ca dupa nerespectarea sesizarii, sa actionati in instanta.

3. In principiu nu.

4. Puteti face o sesizare catre Politia de la domiciliul dvs. daca ati fost amenintat.