DWQA QuestionsAsociatii de proprietari – problema adeverinta vanzare-cumparare imobil
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

pentru incheierea unui contract de vanz cump. a unui apartament, aveam nevoie de o adeverinta de la administrator care sa certifice ca eram cu plata datoriilor la intretinere la zi. In data de 30 august mi s-a eliberat aceasta cu mentiunea ca aveam cca 50 ron datorii pe luna august, desi calculele se fac si se afiseaza abia in luna septembrie. Dovada acel cca 50 ron. Adeverinta mi-a fost respinsa de notar si de atunci au trecut doua saptamani fara sa rezolv nimic cu administr. Va rog sa-mi spuneti, daca nu s-a facut calculul si nu s-a afisat lista, cum pot sa fiu datoare? In L.230/2007,scrie doar ca trebuie sa fii cu plata la zi.
Va rog sa-mi dati un sfat, pentru ca risc sa-mi pierd cump. si avansul primit. MULTUMESC

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul dvs. cel mai indicat ar fi sa discutati cu administratorul si sa platiti cei 50 de ron, urmand ca dupa aceasta plata sa va emita o noua adeverinta pe luna septembrie, care sa ateste ca pana la data respectiva nu aveti nicio datorie. Intr-adevar nu vi se poate imputa neplata pe luna septembrie de data aceasta, intrucat toate datoriile se platesc in luna octombrie.

Astfel, prin ultima adeverinta, se va demonstra ca pana in luna septembrie nu aveti nicio datorie si astfel se poate efectua tranzactia.