DWQA Questionsasigurare fictiva!!!
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am si eu o mare neliniste, mama mea a fost angajata de prietena ei, care cu ani in urma mi-a facut numai rau, a fost data afara de proprietar din casa, si am luat-o la mine, imi arata chitanta ca a platit, si am aflat cu stupoare, ca de fapt nu platise nimic la intretinere, am pierdut casa din cauza ei mi-a lasat acum 10 ani o suma enorma. Important este ca tot aceasta femeie a angajat-o pe maicamea la firma baiatului ei, ca agent de asigurari, am inteles ca el angajatorul a pierdut o garsoniera care trebuia sa o vanda, pt ca avea datorii, probabil facuse ilegalitati la firma de asigurari si se ducea la puscarie, ce vreau eu sa intreb, mama mea nu a reusit sa incheie nici macar o asigurare ca angajata la el, ca acum cateva zile a fost chemat la un inspector, si acolo sa vorbit de o asigurare incheiata de el, iar cei pagubiti, nu au primit nimic, adica asigurare fictiva, eu vreau sa stiu daca mama mea care nu a apucat sa incheie nici o asigurare, el poate incheia in numele ei???????? Si sa ma trezesc cu probleme penale????? Ea prietena lui maicamea a venit cu ideea, sa o las pe mama mea sa invete sa foloseasca calculatorul meu pt a face asigurari, acest lucru nu sa intamplat, deci mama mea desi este angajata, nu a facut nici o asigurare, ca la inspectorul la care a fost chemat el, a intrebat-o pe mama mea de adresa de IP, inca o intrebare imi poate folosi calculatorul cu vreun program de la distanta, spy, keylogger, si la o adica sa ma trezesc eu cu probleme penale pe calculatorul meu, adica sa imi controleze calculatorul de la distanta si sa incheie asigurari fictive in numele mamei mele? Este putin probabil pt ca nimeni in afara de mine nu a folosit calculatorul, ce intrebare mai am „Ce risca mama mea ca angajata la firma acestui individ? Daca ea nu a aincheiat nici o asigurare nici electronica nici palpabila” Imi poate pune casa in pericol sa ma trezesc cu datorii de pe urma acestui excroc??????

7 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

singurul lucru pe care il au, sunt copii dupa buletinul mamei, diploma de bacalaureat si datele personale, cnp , adresa si seria buletinului, iar actele care le-a semnat contract mandat cadru ceva de genul, la semnat sunt destule pagini, iar ei nu ia lasat nici un exemplar, deci mama mea nu are acum NICI UN ACT, toate sunt la el. La computerul meu nu au umblat nimeni, pt ca nu am permis si asa, vroiau sa o invat pe mama, sa lucreze pe calculator, si eu m-am opus, deci inafara de mine nu are nimeni acces ma pc! Doar daca primesc ceva in email, si ma pacaleste cu vreun keylogger, inregistreaza tastele tot, ce se scrie se vede! Dar este putin probabil!!!!! Ce ma mira cel mai mult este ca mama mea, nu are nici un act, toate le-au cerut, nici copie nimic, doar daca falsifica semnatura uz de fals! Ca acum cateva zile a pus-o sa semneze niste acte pe o baanca in parc si ea a semnat, dar ce a semnat???? Nu stie nici ea!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Intr-adevar este o problema deoarece daca aceasta a semnat niste acte si nu stie ce a semnat, atunci actele respective pot fi o problema ulterior. Trebuie sa incheiati de urgenta colaborarea intrucat pot exista consecinte pentru mama dvs. avand in vedere ca aceasta nu stie ce a semnat.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Din cate am inteles, au facut un contract de mandat, in care el este mandatar si maicamea mandant! Am cautat pe internet ca sa ma lamuresc, si ce presupune contractul de mandat, urmeaza si un PFA???? Iar la PFA automat o sa imi ceara contractul casei!!!!!!! Poate raman si fara casa, ca a mai cerut acte de casa, si la alte persoane, sa le faca asigurare, iar aceea persoana a refuzat in ultimul moment, sa faca asigurare prin ei.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Contractul de mandat presupune imputernicirea data respectivului domn pentru a face ceva in numele mamei dvs. Sfatul meu este sa nu-i acordati niciun act daca nu aveti incredere si sa incercati revocarea mandatarului conform art. 1552 din Codul civil 2011 daca nu aveti incredere in persoana respectiva.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Eu nu stiu daca el a imputernicit-o pe mama, sa actioneze pt el ca agent de asigurari? Sau a inersat, sa imputernicit el in numele mamei???? Oricum doresc rezilerea contractului de mandat!!!! Urgent