DWQA QuestionsAsigurare de viata si imobil credit Prima Casa
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Am un credit Prima Casa la BRD. In contractul de credit spune ca Imprumutatul poate opta pentru asigurare de viata pana la obtinerea creditului, desi atlfel nu am fi obtinut creditul pentru ca era una din conditiile obtinerii acesteia, ne-a spus responsabilul de credit. Pot renunta in acest caz la asigurarea de viata ?
Pentru asigurarea imobilului platim lunar catre banca aproape 7 Euro si nu am fost lasati sa ne facem noi asigurarea in alta parte, desi in contract scrie ca Banca e obligata sa ne spuna care sunt societatile de asigurari agreate de Banca. Pot renunta la aceasta asigurare si sa fac eu personal alta asigurare la o societate de asigurari agreata de Banca ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul dvs. indicat este sa verificati contractul de credit in ce priveste clauzele de asigurare. In principiu, daca dvs. doriti sa incheiati o asigurare cu o alta societate, iar aceasta societate este agreata de banca, atunci nu este nicio problema. Insa, in situatia in care banca v-ar obliga sa incheiati asigurare cu o anumita institutie desi se prevede ca se poate incheia cu orice institutie, atunci exista anumite probleme intr-adevar si ati putea sesiza Protectia Consumatorului.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!