DWQA Questionsas dori sa imi scot repartitoarele
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua! Am si eu o problema, locuiesc in Constanta si as dori sa imi scot repartitoarele deoarece platesc foarte mult la caldura din cauza acestora . In blocul in care locuiesc tot au repartitoare , si as fi cam a3a sau a.4a persoana care vrea sa isi scoata repartitoarele. Problema este ca administratorul impreuna cu reprezentantii scarilor au facut un act semnat de ei prin care se reglementeaza ca cei care nu vor avea repartitoare o sa plateasca cu 20% mai mult decat cel care are cel mai mult intretinerea din tot blocul , plus de alta mie mi se va calcula caldura tot de catre firma care calculeaza caldura celor care au repartitoare chiar daca eu nu le mai dau nici un reper de calcul( adica nu le mai dau fisa cu unitatile consumate), in concluzie imi vor calcula pausal . Ce as putea sa fac ca sa imi scot repartitoarele dar sa si mi se calculeze corect de catre administrator caldura. Un motiv pentru care vreau sa scot repartitoarele este ca apartament din scara din fata scarii mele la fel ca numar de locatari si numar de mp al ap are intretinerea jumatate de cat avem noi. Va multumesc

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In situatia in care va scoateti partitoarele, atunci intr-adevar consumul ce va ramane dupa scaderea cuantumului celor cu repartitoare, va cadea in sarcina dvs. si a celor care nu au repartitoare. Acest fapt se datoreaza aspectului ca nu au cum sa atribuie o anumita cota intrucat consumul nu poate fi determinat si astfel se imparte la numarul de locatari in mod egal.

In cazul in care problema este priveste o intretinere mai mare pentru dvs., atunci ati putea contesta lista de intretinere. De asemenea, ati putea pune in vedere administratorului si presedintelui blocului in vedere printr-o cerere scrisa despre aceasta situatie. Puteti solicita de asemenea si actele care stau la baza stabilirii intretinerii. Daca situatia depaseste asociatia de proprietari, puteti face o sesizare catre primaria de care apartineti pentru a face un eventual control asupra asociatiei de proprietari.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Problema este ca exista pe site-ul fapr.ro modalitatea cum se poate calcula caldura la blocurile ce au apartamente cu repartitoare si fara repartitoare pe aceeasi scara, dar administratorul meu nici macar nu a vrut sa ma bage in seama . Actele incheiate de catre asociatia de proprietari nu vor sa mi le dea sa imi fac si eu o copie dupa ele , pana la urma ar trebui sa am si eu o copie dupa actele care ma privesc ca locatar nu? Si nu inteleg de ce administratorul tot celor care calculeaza caldura la cei cu repartitoare( este o firma speciala care are un anumit program) mi-o va calcula si mie din moment ce eu nu le mai am ? normal nu ar fi sa imi calculeze administratorul ?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Aveti dreptul la a cunoaste actele in baza carora se stabilesc aceste date legate de intretinere. Daca asociatia are un contract general in ce priveste calcul caldurii, atunci firma poate citi si la ceilalti locatari. Insa, daca firma citeste doar repartitoarele, atunci in cazul dvs. trebuie stabilita caldura de catre administrator. Pentru o informare mai complexa, puteti lectura Legea nr. 230/2007 privind asociatiile de proprietari, precum si normele metodologice de aplicare ale acestei legi. Desigur ca revin cu recomandarea sa le faceti acestora o adresa scrisa, prin care sa le solicitati comunicarea actelor.