DWQA QuestionsArt.304-3,4 CPC
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Poate fi invocat Art 304-3 sau 4, intr-un recurs, pe motiv ca Instanta de Fond a considerat singura actiunea nefondata, desi actiunea s-a sprijinit in principal pe motive de discriminare bazate pe unele probe, iar Instanta nu a sesizat CNCD? Daca da, ce ar putea imbunatati recursul, daca Sentinta in Fond a depasit termenul in care se putea sesiza CNCD? Mai sunt cai de atac in acest caz?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Punctul 3 al art. 304 priveste o incalcare a competentei instantei, motiv pentru care nu cred ca este aplicabil in cazul Dvs. Punctul 4 priveste o imposibilitate a instantei de a judeca intrucat atributiile ar fi revenit unui alt organ, ceea ce denota inaplicabilitatea in cazul Dvs. Ceea ce ati putea invoca este Punctul 9 – cand hotararea pronuntata este lipsita de temei legal ori a fost data cu incalcarea sau aplicarea gresita a legii- daca eventual ar exista o norma care sa dicteze obligativitatea sesizarii CNCD de catre instanta pe parcursul judecatii. In caz contrar, obligatia era in sarcina Dvs. si astfel nu se poate casa hotararea atacata.

Revin cu acelasi amendament cu privire la situatia prevazuta de art. 304 ind. 1, situatie in care nu sunteti tinut doar de motivele prevazute de art. 304, ci puteti invoca orice motiv de atacare a hotararii instantei.

In situatia in care doriti sa atacati si mai departe, atunci puteti folosi eventual contestatia in anulare sau revizuirea, desigur doar in situatia in care este incident vreun motiv prevazut pentru aceste cai extraordinare.