DWQA QuestionsAre dreptul firma sa imi dea notificare de preaviz la intoarcerea din concediu de ingrijire a copilului (2 ani)?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Eu ar trebuii sa revin la munca cu data de 3.08.2011, iar firma mi-a dat preaviz prin care mi se aduce la cunostiinta ca in data de 15.07.2011 postul ocupat de mine s-a restructurat (tin sa precizez ca am fost personal inchiriat altei firme, iar reorganizarea a intervenit in cadrul firmei respective, conform notificarii de preaviz), cererea de reintoarcere la munca am depus-o cu data de 1.07.2011. Totodata se precizeaza ca nici in cadrul firmei la care sunt angajata nu exista nici un post disponibil potrivit pregatirii mele profesionale, intrebarea mea este se poate face ceva, este legal acest preaviz???
Neoficial am vorbit cu o fosta colega de munca, ea mi-a spus ca de fapt ar exista tot atatea posturi cate au fost si in momentul in care am plecat eu in concediu de ingirire a copilului, iar dupa mine au mai intrat alte 2 persoane in concediu de ingrijirea a copilului (nu stiu daca este sau nu relevant acest lucru). Un sfat, va rog.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din pacate angajatorul poate decide concedierea dvs. in situa?ia in care locul dvs. de munca ocupat este desfiintat ca urmare a dificultatilor economice sau a reorganizarii activitatii.

Singura posibilitatea a dvs. este sa atacati decizia de concediere in instanta, in cazul in care apreciati ca la baza concedierii dvs. nu se afla o cauza reala si serioasa.