DWQA QuestionsAprobarea unui proiect in Consiliul Local
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Care sunt pasii aprobarii unui proiect de executie lucrari in consiliul Local?
Ce inseamna documentatie tehnico-economica?( SF, PT, ?)
se poate aproba PT-ul in consiliul local fara sa fie aprobat SF-ul?
Multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Cel mai indicat este sa va informati direct de la Consiliul Local cu care veti lucra. In mod normal, orice proiect de executie se dispune printr-o hotarare de consliu local (eventual proiectul va trebui depus in vederea informarii si luarii la cunostinta a continutului proiectului si stagiilor de executie).

Va indic sa lecturati si H.G Nr. 28 din 9 ianuarie 2008 privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii.

S.F (studiu de fezabilitate) reprezinta documentaţia tehnico-economică prin care se stabilesc principalii
indicatori tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii pe baza necesităţii şi oportunităţii realizării acestuia şi care cuprinde soluţiile funcţionale, tehnologice, constructive şi economice ce urmează a fi supuse aprobării. PT poate reprezenta plan topografic, motiv pentru care PT-ul nu poate fi aprobat inainte de SF daca modificarea se face tocmai avand in vedere proiectul de executie.

Cel mai recomandat este sa luati legatura in mod direct cu cei de la Consiliul Local pentru o intelegere cat mai buna a cerintelor si conditiilor.