DWQA Questionsaplicare retroactiva OUG 50
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Am facut refinantare la o alta banca decat cea care mi-a acordat creditul pe termen lung cu dobanda variabila si s-a aplicat OUG 50, prin a nu se calcula si achita comision de rambursare anticipata.
In cazul in care se revine la comisioanele de rambursare anticipata, dupa discutiile cu FMI si altii (…) exista posibilitatea ca modificarile aduse ordonantei sa se aplice RETROACTIV si sa fiu obligat la plata sumelor colosale (sute de milioane) respective ? Sau, contractul fiind incheiat cu banca de la care am obtinut creditul, nu mai exista acest risc deoarece la momentul refinantarii s-au pus in aplicare prevederile ordonantei in vigoare ? Multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Daca OUG ar fi abrogata, atunci aceasta nu s-ar aplica retroactiv si Dvs. nu o sa fiti obligat sa platiti intrucat contractul nou s-a incheiat respectand normele in vigoare la acea data. Totusi, exista posibilitatea ca si noua banca sa va cheme la o „renogicere” avand in vedere ca au fost obligati sa renunte la anumite comisioane odata cu OUG 50.